ΚΎΠΡΟΣ: Ένα ακατέργαστο διαμάντι

Υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε τη μαγεία του πλανήτη σε όλο το μήκος και πλάτος του, κάποια που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, κάποια που επισκέπτονται λιγότεροι, κάποια που δεν έχουν καθόλου τύχη και πολλά που εξακολουθούν να είναι άγνωστα.

Πρόσφατη ανακάλυψη μου ήταν η Κύπρος, μια πολύ περίεργη χώρα, ένα νησί, που βρίσκεται
στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αυτό που τράβηξε την προσοχή μου από την αρχή αυτής της μικρής χώρας είναι ότι χωρίζεται σε δύο μέρη (όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση και στα δύο), τα δύο τρίτα του νησιού είναι οι Κύπριοι και το υπόλοιπο ένα τρίτο καταλαμβάνεται από την Τουρκία από το 1974 .
Ωστόσο, τουρκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι (οπώς και οι ίδιοι περιγράφουν) έχουν ζήσει σε αρμονία για πολλά χρόνια και μπορούν ακόμα να δουν, και στις δύο πλευρές του νησιού τα ερείπια των δύο πολιτισμών, μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών ορθόδοξων.

Teresa Bouza

Στην πρώτη επαφή με τη χώρα θα μπορούσα να δω ότι η υποδομή ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που έχουμε στην Ισπανία. Τα πάντα φαίνονται πολύ βρώμικα και απεριποίητα,αλλά μετά τη γνωριμία μου και με τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας και της Ελλάδα, έχω παρατηρήσει ότι όλοι έχουν το κοινό χαρακτηριστικό που είναι μόνο ένα μέρος του πολιτισμού τους, καθαρά μεσογειακό. Πολλοί τουρίστες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με αυτό το θέμα των υποδομών, εγώ προσωπικά, προσπαθήσα να επισκεφθώ κάθε τόπο χωρίς να σκεφτόμαι για το πώς είναι η πόλη μου και έτσι συνήθως το βρείσκω γοητευτικό σε οποιοδήποτε τόπο.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο είναι Βρετανοί, Ιρλανδοί και Ρώσοι αναζητώντας τον καυτό ήλιο του νησιού. Είχα τη χαρά να δώ ότι η χώρα αυτή διαθέτει επίσης ένα πολύ πλούσιο πολιτισμό σε όλες του τις αισθήσεις και έχει πολλά τουριστικά αξιοθέατα, χάρη στην παρουσία των διαφορετικών λαών οι οποίοι έχουν καταλάβει το νησί στην μακρόχρονη ιστορία του.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s